بسیاری از مادران نگران هستند که آیا فرزندشان بهاندازه کافی و مورد نیاز شیر میخورد یا تغذیه مناسب و کافی دارد. این مسئله نیز همانند قبلی از نشانههایی برخوردار است که در صورت وجود هریک از نشانههایی که برای شما ذکر خواهیم کرد، میتوانید متوجه شوید که فرزندتان بهخوبی تغذیه میکند:
- وزن کودک
افزایش وزن و رشد او میتواند یکی از مهمترین نشانههای تغذیه درست او باشد. در روزهای ابتدایی پس از تولد، نوزاد کمی وزن کم میکند که این روند عادی و طبیعی است، اما پس از این دوره باید مجددا وزنگیری مشاهده شود. اگر متوجه وزنگیری در کودک خود شدهاید، اطمینان داشته باشید که کودک شما بهاندازه کافی و مورد نیاز شیر میخورد.
- ادرار نوزاد
نوزادی که بهاندازه کافی از شیر مادر خود تغذیه میکند، چندینبار در روز ادرار میکند و باید چندینبار پوشک او تعویض شود.
- مدفوع کودک
نوزادی که بهاندازه کافی تغذیه کند، مدفوعی بهرنگ زرد تیره دارد، همچنین روزانه چندینبار دفع او مشاهده میشود.
- عملکرد کودک
کودکانی که بهخوبی تغذیه میکنند، جنبوجوش، خوشحالی و بهطور کلی رضایت را میتوان در آنها دید که نشان از تغذیه درست و کامل کودک است.
- نحوه شیر خوردن یا بلع کودک
شاید هنگام شیر دادن فرزندتان صدای قورت دادن شیر او را متوجه شده باشید، این میتواند نشانه این باشد که شیر کافی و موردنیاز را از مادر دریافت میکند.
- سینههای سبکتر
ممکن است شما پس از آنکه به کودک خود شیر میدهید، حالتی مانند سفتی و سنگینی که احساس میکردید، سبکتر شده است. این حالت نشان میدهد که فرزندتان کاملا شیر شما را خورده و تغذیهای کامل داشته است.
- دفعات شیردهی
نوزاد تازه متولد شده نیاز دارد که در طول روز ۱۰ تا ۱۲ مرتبه از شیر مادر خود تغذیه کند. دفعات شیردهی میتواند با رشد کودک کمتر شود، اما در مواقعی که او در حال رشد است، دفعات شیردهی او بهمراتب بیشتر میشود. با توجه به دفعات و روند رشد کودک خود میتوانید، متوجه شوید که آیا فرزند شما بهاندازه کافی از شیر شما تغذیه میکند یا خیر.
- خواب نوزاد
اگر مدتزمان زیادی را با آرامش بخوابد، میتواند نشاندهنده آن باشد که تغذیه و شیردهی او کاملا صحیح و کامل است.
- بیحالی کودک
اگر کودک پس از هر بار شیردهی بیحال است و احساس رضایت را در او مشاهده نمیکنید، نشاندهنده آن است که شیر کافی برای سیر کردن کودک خود ندارید.
- خشکی دهان
برخی از نوزادان دچار خشکی دهان یا چشم میشوند که این نشاندهنده کمآبی بدن آنهاست. این نشان میدهد که نوزاد در دفعات کمتری شیر میخورد یا مادر شیر کافی برای سیر کردن نوزاد خود ندارد. بهتر است دراینباره با پزشک متخصص کودکان مشورت کنید تا راهکاری برای شما در نظر بگیرد.
- nrgs
- مرداد 22, 1402
- 52 بازدید