این بچه ها حاضر به همکاری با دیگر کودکان نیستند و نمی توانند با آنها سازگاری پیدا کنند و جالب اینجاست که پدر و مادرشان انگار که از سرو صدا و بهانه گیری های آنها بترسند همیشه مطابق میل آنها رفتار می کنند و هرچه می خواهند، برای شان فراهم می کنند و همین مساله اوضاع را بدتر می کند.
وقتی بچهها صدای شما را که به آنها میگویید کاری را بکنید کلا نشنیده میگیرند، به دلایل گوناگون و حتی در خیابان خود را روی زمین پخش میکنند و از جایشان تکان نمیخورند، روی بزرگترها دست بلند کرده و گستاخی میکنند رفتارشان لوسبازی تلقی میشود.
آنها به هر بهانهای وقتی روی کار خود تمرکز دارید، کارتان را به هم میریزند و جلوی تمرکزتان را میگیرند تا به جای هرچیز دیگری به آنها فکر و توجه کنید.
آنها حسود و تمامیت خواه هستند و هیچ قواعدی را نمیپذیرند.آنها باهوش هستند و میدانند نقطه ضعف شما چیست و با پافشاری بر آن شما را آنقدر کلافه میکنند که تسلیم شوید.
اگر شما یک زوج لوس پرور هستید و از لوسبازیهای بچه خود کلافه شدهاید، راه ساده اما سختی در پیش دارید. کافی است به قوانین احترام بگذارید و نرمش نشان ندهید.روانشناسان راهحل قدیمی جایزه به دلیل کار خوب و تنبیه به دلیل کار بد را هنوز هم راه مناسبی برای تقویت رفتار درست میدانند.
برای اینکه کودکی لوس بار نیاورید سعی کنید امکانات را فقط در شرایط معقول و طبق معیارهای پذیرفته شده درخواست به آنها بدهید.
- نحوه برخورد صحیح و اصلاح کودکان لوس
1. به کودک حق انتخاب دهید:
گاهی مواقع لازم است از کودکان در مورد کار های مربوط به آنها نظرخواهی کرده و به آنها حق انتخاب دهید؛ به عنوان مثال در مورد نوع کتابی که برای مطالعه دوست دارد و یا لباس مورد علاقه اش و یا نوع غلاتی که برای میان وعده میل می کند، نظرش را جویا شوید و در نتیجه از این طریق به وی یاد خواهید داد که در برخی موارد حق انتخاب دارد و در موارد دیگر نیز باید به نظر والدینش احترام بگذارد.
در زمان هایی که کودک هیچ حق انتخابی ندارد، برای وی قوانین خاصی تعیین نمایید؛ مثلا به هنگام خرید درمکان های شلوغ لازم است حتما دست مادر خود را بگیرد و یا هنگام اتومبیل سواری، حتما کمربندش را ببندد.
2. در عین محبت کردن، قاطع باشید :
زمانی که صحبت از قاطع بون می شود، عده ای از والدین تصورشان بر این است که جدی و قاطع بودن به معنای پرخاشگر بودن است، یا اگر فرزند شما به هر دلیل از شما پیروی نکرد، زور و خشونت را به وی تحمیل کنید، درصورتی که در بحث تربیتی؛ قاطع و جدی بودن به معنای آن است که برای تربیت فرزند خود از اصولی پیروی کنید و قوانینی را تعیین نمایید، ضمن اینکه به اجرای قوانین در خانواده بپردازید.
حال داشتن ثبات خلق و ثبات اندیشه و رفتار والدین از اهمیت زیادی برخوردار است، حال در صورتی که اصول تربیتی خود را تغییر داده و به گفته هایتان چندان اعتقادی نداشته باشید، در نتیجه فرزندانتان نیز به قوانین و اصول خانواده پایپند نخواند بود، بنابراین قاطع و جدی بودن به این معنی می باشد که در اجرای قوانین و اصول، محکم و درست رفتار نمایید.
3. عدم حمایت بیش از حد از کودک :
والدین باید توجه داشته باشند که نباید حمایت بیش از حد از کودک داشته باشند، لازم است در موقعیت های سخت وی را تنها نگذارید ولی از افراط در حمایت نیز خودداری کنید، طوری با کودک رفتار کنید که یاد بگیرد، خود مسؤولیت رفع مشکلاتش را برعهده دارد، ضمن اینکه مهارت های مقابله ای را به کودک آموخته تا از این طریق به تقویت اعتماد به نفس کودکان کمک شود.
- nrgs
- تیر 22, 1402
- 50 بازدید